17-18 Autisme Spectrum: deel 1

1 op 100 mensen heeft een autismespectrumstoornis, 3 op 100 volwassenen hebben ADHD, … Ongetwijfeld zijn er al dergelijke mensen bij jou langsgekomen. Dit zijn de mensen bij wie de traditionele vragen en sugesties niet meteen begrepen worden, de mensen die anders denken en dus een andere taal spreken.

Met het concept a.n.d.e.r.s. vertaalden we het oplossingsgericht denken en de oplossingsgerichte taal naar een taal die mensen wiens hersenen informatie fundamenteel verschillend verwerken, kunnen begrijpen.

Meer lezen? zie http://sociaal.net/analyse-xl/oplossingsgericht-werken-mensen-autisme/

Concreet: Tijdens deze vijfdaagse nemen we jullie mee in het autistische denken, bieden we een kader om met deze mensen om te gaan en breiden we tenslotte verder uit naar het bredere spectrum: ADHD, Gilles de la Tourette en OCS.

Docenten

Els Matelin

Hannelore Volckaert

Prijs

Basisprijs: € 250

Prijs voor studenten vierjarige opleiding: € 200 

Investering: 
Prijs250,00 €

Opleidingsprogramma

Datum Titel Docenten Omschrijving
22/02/2018 2017-AUT-VOLW-D01
Brugge SFX

Deel 1: Inleiding in het autistisch denken

1 op 100 mensen heeft een autismespectrumstoornis, 3 op 100 volwassenen hebben ADHD, … Ongetwijfeld zijn er al dergelijke mensen bij jou langsgekomen. Dit zijn de mensen bij wie de traditionele vragen en sugesties niet meteen begrepen worden, de mensen die anders denken en dus een andere taal spreken. Met het concept a.n.d.e.r.s. vertaalden we het oplossingsgericht denken en de oplossingsgerichte taal naar een taal die mensen wiens hersenen informatie fundamenteel verschillend verwerken, kunnen begrijpen.

Deze dag is de inleiding op het Oplossingsgericht werken met mensen binnen het autisme spectrum.

23/02/2018 2017-AUT-VOLW-D02
Brugge SFX

Deel 2: Autisme
Deze dag is de eerste van drie dagen over de aanpak van autisme bij volwassenen, jongeren en kinderen.
Klemtoon ligt op de therapeutische relatie, de specifieke en unieke communicatievormen en aangepaste tools.